Frangeževa penina je doma iz Gornje Radgone, iz osrčja Radgonsko-Kapelskih goric, kjer pridelujejo kvalitetno žlahtno penino po tradiciji naših dedov. Penine FP Premier so pridelane po stari klasični metodi, kar pomeni, da vino prvič vre v hrastovih sodih, drugič pa v steklenicah. Penine Radgona Cuvee so pridelane po Charmat postopku, pridelujejo pa še damsko penino z okusom jagode in breskve(FP FRUIT), ter penino z manj alkohola(FP Light). Pohvalijo se lahko s kar nekaj odličji in priznanji iz znanih vinskih sejmov v Londonu, Ljubljani, Zagrebu in Splitu. Tudi buteljčna vina iz Hiše penin Frangež so našla širok krog oboževalcev!. Frangeževih penin in vin ni možno kupiti v prosti prodaji; na voljo so v boljših restavracijah in hotelih, odjemalci so ministrstva in protokolarni servisi. In sedaj prvič na spletu v spletnih trgovinah www.partners.si in www.odnesi.si.
Šampanjska hiša: HIŠA PENIN FRANGEŽ
Naravne danosti štajerskega vinorodnega okoliša so se v tokratni zgodbi spojile v nepozabno in drzno doživetje aromatizirane pijače na osnovi vina. Očarljivost elegantne zlato-rumene barve, perfekcija mehurčkov in izjemna sadnost v vonju zaključuje pridih damskosti te penine. In prav v krogu damskih penin je njeno mesto. Prepoznaven slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo in nadaljevalno sestavo vina ter tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti. Poletnega večera si enostavno ne moremo predstavljati brez nje.Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanja.VONJ: Izjemna oblika eksplozije sadnosti zaključuje pridih damskosti te penine.OKUS: Razpoznavni slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo nadaljevalne sestave vina in tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti.BARVA: Očarljiva elegantna zlato-rumena barva.ODLIČNO DOPOLNJUJE: Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanjaSortni sestav:Trgatev: izključno ročnaNačin pridelave: metoda charmatAlkohol: 10 % volLetnik: 2009
Temperatura serviranja: 4 – 6°CVinorodni okoliš: Štajerska, SlovenijaVsebina steklenice: 0,75 litraPakiranje: v pakiranju se nahaja 6 steklenic
OPOZORILO Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Z naročilom zgornjega artikla kupec zagotavlja, da je polnoletna oseba. Minister za zdravje opozarja: pretirano uživanje alkohola škoduje zdravju!